Олимпийската ни медалистка в шорттрека Евгения Раданова и съотборниците й от националния тим продължават подготовката си за предстоящите олимпийски квалификации в САЩ.

„В Солт Лейк Сити сме на тренировъчен лагер вече 10 дни. За момента всички сме здрави и участваме пълноценно в подготовката. Тук няма нищо общо с каквито и да било условия в България. Разбира се, че сме доволни, но сме наясно, че за две седмици не могат да се постигнат някакви чудеса. Все пак сме доволни, че се готвим нормално непосредствено преди квалификацията”, сподели Жени Раданова за Гонг от Щатите.

„Това, което постигнахме на първите два старта от Световната купа беше логично. Българският национален отбор се готвеше на лед само два месеца, докато преките ни конкуренти се подготвят на лед от около пет месеца, така че разликата в постиженията ни е напълно нормална. За себе си твърдя, че по-напред в този момент едва ли бих могла да се представя. Имах много тежка контузия на кръста през февруари и подготовката ми започна по-късно и олекотено. Това, което постигнахме беше нормално. Най-важни са олимпийските квалификации”, коментира Раданова.

„Пак ще кажа, че условията тук са нормални. Тренираме на олимпийската пързалка за Игрите през 2002 година, които се проведоха тук. Искам да потвърдя, че две седмици лагер, не могат да покрият цял сезон. Това държа да го кажа. Просто имаме възможност да видим как отборът на САЩ се подготвя целогодишно и в сравненията с условията в България, нещата са направо страшни”, каза още Евгения Раданова и добави:

„Всеки път като идвам на такива места си мисля, че това, което ние постигаме, е доста много. Нещата са доста сериозни и трябва да помислим, ако искаме този спорт да остане на картата на България в бъдеще.”