Най-строгото наказание грози хокеисти, участвали в незавършилото вечно дерби Левски – ЦСКА. Шефът на Дисциплинарната комисия към родната федерация по хокей на лед Димитър Димитров каза пред Гонг, че може да се стигне до подобна санкция, а не само до вадене от игра до края на първенството.

„Мога да заявя пред вас, че ще вземем крути мерки, за де не гледат младите повече такива неща. Обеден съм, че българският хокей има бъдеще и то добро!” допълни Димитров пред Гонг.

Припомняме, че вечното дерби от третия кръг на първенството между ЦСКА и Левски не завърши, имаше побой над съдиите Микулаш Фурнаджиев и Димитър Симов от страна на играча на червените Ивелин Тодоров, а батални сцени между хокеисти стигнали до масово сбиване.

Ето какво още каза шефът на Дисциплинарната комисия Димитър Димитров:

Утре – 10 януари (събота)от 12 часа свиквам Дисциплинарната комисия за спешно заседание. Вече говорих с всички нейни членове, а днес се събира и Съдийската комисия. Очаквам да вземем абсолютно справедливи, ясни и точни решения.

Искам първо комисията ни да се запознае с документите от дежурния делегат, съдиите и другите, но съм сигурен, че наказанието ще бъде строго. Според правилника най-малкото е тези участници в боя ще бъдат отстранени до края на шампионата. От това, което чух, че е станало очаквам да има и наказание спиране на състезателни права до живот! Завинаги.

Винаги съм бил противник на подобна игра. До колкото знам единият от съдиите е ходил по лекари и е пострадал. Утре след заседанието на Дисциплинарната комисия ще мога да бъде напълно конкретен.