Алпиецът Стефан Георгиев се насочва все по-сериозно към треньорството. Един от най-добрите ни скиори в последните години, който участва и на Олимпиадата във Ванкувър сподели пред Гонг, че му е трудно, но се чувства удобно в новото поприще и подхожда със сериозна амбиция.

„След олимпийския сезон прецених, че доста трудно ще постигна това, което искам и започнах като треньор в Банско в ски-клуб Юлен. Имаме чудесни условия и смятам в бъдеще да се опитам да се реализирам в тази сфера, защото има какво да дам на младите скиори в България. Може в някои от стартовете да стартирам, но това ще бъде просто за помощ на дадени състезатели, а не за моя реализация, защото каквото успях дадох за България и за себе си в последните години”, коментира Стефан Георгиев и продължи:

„Не е лесно да се мине от другата страна и за мен е наистина трудно, защото все пак много години съм бил в активна състезателна дейност с много състезания и тренировки. Сега отново бях на някои от тренировките в чужбина с моя отбор, но е съвсем друго. Сега отговорността е много по-голяма, защото си отговорен за много други състезатели. Разбира се има моменти, в които ми липсва това, че не се състезавам, но смятам, че с течение на времето ще успея да наложа воля и да се мобилизирам в това, което в момента правя. Имах опасения, че ще ми е много трудно и че няма да мога да се справям, но приятно съм изненадан дори от себе си, че успявам така добре да прелея от състезателна дейност в треньорство. Смятам, че засега нещата вървят много добре, във възходяща посока.”

Колкото до предстоящите стартове от Световната купа по ски алпийски дисциплини при мъжете през февруари в Банско, Георгиев каза: „Това е нещо много голямо за България. Надявам се нашите състезатели да направят голямо постижение. Това ще е много голям плюс на българския национален отбор и голям плюс за всички подрастващи скиори, защото това е една голяма мотивация, това е нещо огромно. Да дойдат най-добрите скиори в България, в курорта Банско е наистина голям успех на българската федерация. В такъв мащаб, такова състезание да бъде организирано с всички най-добри скиори. За наше щастие ще има и слалом, което е най-атрактивната дисциплина. Ако кажа, че не е голямо постижение, ще бъде малко. Наистина това е голяма крачка за развитието на ски спорта като цяло, защото все пак не е много лесен спорт, скъп спорт и на много от родителите им е трудно, но смятам, че в бъдеще тази тенденция ще се наружи и ще има много повече състезатели, за да може да имаме възможност да избираме от много повече деца. Много се направи по тази тема. Тук в Банско има много деца. Това е един модел за подражание за децата и е съвсем различно да го видях по телевизията и едно да го видят тук на пет метра от тях. Това е един модел, който те ще следват и това е мотивация, която никой не може да направи, а когато видят най-добрите скиори на крачка от тях. Сега целият свят ще види какво е България и нашите зимни курорти.”