Най-добрата състезателка на България по сноуборд Александра Жекова призна в Гол линия, че е изключително доволна от старта си през новия сезон. Сани взе сребърния медал в първия за сезона бордкрос за Световната купа на ФИС в аржентинския зимен център Чапелко.

Ето какво сподели Александра Жекова:

Наистина това е обещават резултат, доволна съм, добър успех за нас, очакван предвид здравата работа, която положихме по време на подготовката.

Имах проблеми със стартовата секция на трасето, това ми играеше лоша шега през цялото състезание. Винаги стартирах последна и трябваше да изпреварвам по трасето. В крайна сметка, успях да спечеля всичките си серии, освен последната. Това ми дава увереност, че съм по-бърза от конкурентките си. Дава ми добра основа за сезона.

Мисля, че и те знаят каква заплаха сме ние, Макар и малък, ние сме много силен отбор, Миналия сезон нямах късмет, допусках много грешки. Но сега се подготвих много добре. Свършихме доста работа от технически характер.

Имаме фенове от цял свят. Пишат ми всякакви хора. Прави им впечатление, че съм само една. Много по-емоционално приемам загубите или победите, феновете ми виждат това.

Каузата ни е да сме шампиони, влагаме всичко в това. Изисква много усилия, но има хора, които може би не осъзнават това.

Надавам се да няма спекулации около Зимните олимпийски игри. На предишните бях едва на 18 години, бях млада и неопитна. Сега се чувствам много по-силна и подготвена.

Почивката ми беше кратка, взех я веднага след последното ми състезание, което беше в Банско. Един месец прекарах по източно крайбрежие в Австралия. Пълноценно успях да се насладя на красотите там. Следващите два месеца преминаха в доста активен спорт. Включително и работих за кратко. Успях да се откъсна за кратко от зимата и борда. След това бях напълно заредена с енергия да започна тренировките.

Искам да благодаря на хората, които ме подкрепят. Дано да са доволни и за напред от нашата работа.

Аз съм вече ангажирана, така че гледам да не се заглеждам много, много по време на състезанията. Баща ми не влиза в моето лично пространство и аз гледам да не влизам в неговото. Но обикновено не ми остава време за такива неща.