Бронзовата ни медалистка от последното Европейско първенство по шорттрек Марина Георгиева - Николова нападна Българската федерация по кънки, както и бившия председател на централата Албена Денкова. Състезателката ни посочи какви са проблемите във федерацията, като според нея това се отразява и на самите спортисти.

Марина Георгиева - Николова бе категорична, че отношението на федерацията е унизително спрямо състезателите по шорттрек, за разлика от тези във фигурното пързаляне.

Очарователната брюнетка спечели бронзов медал от Европейското първенство в Холандия през уикенда. Марина Георгиева - Николова стигна до почетната стълбичка на 1000 метра, но уточни, че отборът ни е бил без необходимия физиотерапевт, който да се погрижи за националите в Хееренвеен.

“Не знам кой е спрял физиотерапевта ни, да не идва на Европйеското, но това е изключително непрофесионално. Всички други отбори ходят с физиотерапевти, лекари, диетолози. С извинение, като кихнат, има кой да им избърше сопола. Не може ние да искаме да сме първи и да ходим като цигани на състезанието”, сподели на пресконференция състезателката ни.

“Във федерацията стават много грозни интриги. На нито един човек във федерацията не му прави чест да създава такива бъркотии. И да спират развитието и на двата спорта, макар че те лансират единия много повече (фигурното пързаляне - бел. ред.). Нашите успехи явно пречат на тях, говоря за фигурното пързаляне. Ние няма как да похарчим техните пари, след като си имаме финансиране. Не може ние да стоим 10 месеца без заплати, а след това не искаха и на лагери да ни пускат. И същата тази Албена Денкова спря дейността и ние 10 месеца не взехме заплати, заради нейното нареждане. Това за мен е непрофесионално. За мен, те не искат ние да постигаме резултати. Но аз мога да остана още 20 години и да им го доказвам това, ако искат”, добави още Марина Георгиева - Николова.

“Тези хора доказаха, че нивото им е нулево. Те се занимават с интриги, които дори в главата не ми е минавало през ум, ч могат да съществуват. Докато те не започнат да си гледат собствената супа и престанат да гледат в супата на другия, нещата няма да се променят.”

“Ако тръгнем да се сравняваме, те срещу нас да тичат, пак не могат да ни стигнат. По резултати, по каквото и да е. Не разбирам защо се води някаква безсмислена война. Не може те да плюят на успеха, това е недопустимо. Не може председателката на тази федерация да не ми се обади и да не ми честити. Това е успех. За мен това е недопустимо”, завърши Марина Георгиева - Николова.