Един от най-добрите ни сноубордисти и участник на Олимпиадата във Ванкувър Иван Ранчев прекара едва няколко часа на българска земя и след като снощи се прибра в родината, днес отпътува за Русия, където ще се готви и ще участва в три състезания за ФИС. Ранчев тренира в чужбина и сподели, че се цели в Топ 30 за Световната купа.

„Тренирахме в Холандия в зала. Направихме 10 дни тренировки и едно състезание. Сега заминаваме за Русия и ще имаме около 15 дни тренировки и едно състезание за ФИС, не са за Световна купа. После пътуваме за Италия и се надяваме на по-добри класирания за Световната купа. Може би най-силното състезание ще е Световното първенство в Испания, което е в края на януари - началото на февруари. Взехме нови пластини, току-що измислени, канадски и нови бордове. В Канада направихме хубави тренировки и бяхме доста близко до другите”, заяви Иван Ранчев за Гонг от летище София, преди полета за Русия.

„След участието на Олимпийските игри вече съм по-спокоен на състезанията и съм си поставил по-големи цели за по-добро класиране на Световните купи. Сега имам повече самочувствие, друго си е да си карал на Олимпиада. Целим се в Топ 30 за Световната купа в ранглистата”, каза още Ранчев и добави: „В чужбина тренирам повече, защото в момента в България няма къде, а сезонът вече започна. Сега отиваме в Русия, а в момента и там няма сняг. Правят сняг денонощно и се надяваме, докато пристигнем да има. Ще тренирам с руския национален отбор ще тренираме заедно, а състезанията са след 5 дни.”

Иван Ранчев сподели още за изискванията на треньора му Атанас Петров: „Ами иска здрави тренировки. Проблемът е, че тази година няма да има много време за тренировки, само състезания.”