Президентът на БФК Албена Денкова бе длъжна в ролята си на шеф на Организационния комитет на Световното за юноши и девойки в София, да произнесе няколко задължителни речи. Най-интересна бе тази по време на официалната вечеря на съдиите.

„Получи се много смешно, тъй като след дълги години ощетяване, реших най-после да им кажа в очите какво мисля. Помолих ги да бъдат обективни поне при юношите и девойките. За някои това е последно състезание в тази категория, а други се появяват за първи път. Нека поне докато са малки и все още не са част от голямата игра, съдиите ги оценяват по достойнство и коректно, без договорки под масата.”-сподели Албена пред Гонг докато наблюдаваше надпреварата при танците. Изказването й е било прието радушно от реферите, които с усмивка са признали собствените си грешки на моменти. По време на големи първенства при мъжете и жените понякога медалите се разпределят именно на тази съдийска вечеря, в София обаче пред погледа на Албена засега реферите отсъждат справедливо.

Двукратната ни световна шампионка при танците сама пише речите си, като обикновено импровизира.

„Най-трудно се оказа да говоря на български, след толкова години в Русия и САЩ, като че ли се справям по-лесно на официалните церемонии с чуждите езици”.-призна още Денкова.

Албена е убедена, че организацията на Световното у нас е според очакванията на шефовете от ИСУ и можем да кандидатстваме за голям шампионат, но с нова зала.