Единствената олимпийска шампионка на България от зимните игри в Нагано 98 Катя Дафовска навръх рождения си ден очакваше резултатите от Световната купа в Швеция на бг националите при мъжете и жените.

„Чувствам се добре. Радвам се, че много хора ми се обадиха за рождения ми ден. Сега като президент на федерацията най- много искам да се повтори онова, което преживяхме в Япония. Нещата са различни. Аз сега давам повече на националите ни, отколкото ние сме получавали навремето. Опитвам се да ги компенсирам. За игрите в Сочи от мъжкия отбор очакваме много повече като класиране с оглед резултатите през миналия сезон. При жените все още тече битката кой ще участва. Винаги съм смятала, че не трябва да е цел само да участваш на олимпиадата в Сочи. Радвам се, че успяхме да разрешим и проблема с финансирането. Имах среща с министър Георгиева и до няколко дни очаквам да бъде направен превода. При нас в зимните спортове стана традиция преди всяка олимпиада да се сменят правителствата и съответно министрите, което поражда подобни недоразумения.“- сподели Дафовска пред Гонг.

Според нея прогнози за класирането на бг биатлонистите в Сочи могат да бъдат направени след първите три кръга за Световната купа. Катя Дафовска следи стриктно подготовката и функционалните изследвания на националите.

„Имам си своите притеснения, но ще видим.“- критично коментира президентът на федерацията ни по биатлон.

ЧРД Кате!

Екипът на Гонг ти желае здраве, щастие и успех.