Австрийката Никол Шмидхофер постигна втора победа в спускането в рамките на два дни в състезанията от Световната купа по ски алпийски дисциплини в Лейк Луис, Канада.

29-годишната Шмидхофер, която до петък никога не бе печелила състезание от Световната купа, затвърди отличните впечатления, които дава от началото на сезона с втория си пореден успех. Тя финишира за 1:47.68 минути, като остави на 0.44 секунди зад себе си сънародничката си Корнелия Хютер.

Третото място остана за швейцарката Мишел Гизин, която бе по-бавна с 0.47 секунди.

Водачката в генералното класиране за Световната купа Микаела Шифрин (САЩ) остана на четвърта позиция на 0.63 секунди от Шмидхофер, а веднага след нея се наредиха италианката Никол Делаго и австрийката Рамона Зибенхофер.

С втората си победа в Лейк Луис Шмидхофер събра 200 точки в спускането и води с 60 пред Гизин в класирането за Малкия кристален глобус в дисциплината. Трета към момента е Хютер със 106 точки.

В общото подреждане за Големия кристален глобус води Шифрин със 389 точки, следвана от Гизин с 233 и италианката Федерика Бриньоне с 201. Шмидхофер е четвърта с 200 точки. /БТА