Антоанета Костадинова завърши на 4-ото място във финала на 25 метра спортен пистолет, след като загуби престрелката с китайката Сяо в борбата за медалите. 

Тя започна лошо и не успя да свали нито една от петте мишени в първата серия от пет опита, но после успя да навакса с по четири точни изстрела в следващите три серии и делеше третото място на старта на директните елиминации с 12 точки.

Три пропуска в седмата серия и 23 точки доведоха до престрелка, но Костадинова продължи напред. 

БОК, Костадин Андонов – Start-Photo
16 снимки

В следваща серия Костадинова и китайката Сяо Цзяжуйсюан свалиха по пет мишени и в решителна престрелка трябваше да определят третото място. В нея българката направи три пропуска срещу един на азиатката и остана четвърта.

Престрелка реши и титлата, след като Миндун Ким (Република Корея) и Виталина Бацарашкина (Русия) завършиха с олимпийски рекорд от по 38 точки. Шампионка стана Бацарашкина с 4 свалени мишени срещу само 1 на азиатката.

Това е втора олимпийска титла на рускинята в Токио след триумфа й на 10 метра пистолет и общо трето отличие в японската столица след среброто в смесената отборна надпревара на 10 метра пистолет. Цзяжуйсюан взе бронза с 29 точки.

Така Костадинова затваря успешна Олимпиада, след като влезе в два финала и спечели сребърен медал на 10 метра пистолет.


Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на Gong.bg. Можете да го изтеглите от Google Play, App Store и AppGallery.