Спортният директор на Германската федерация по колоездене Патрик Мостър е отстранен от игрите в Токио заради расизъм, съобщи националният олимпийски орган (DOSB). Скандалът избухна по време на бягането по часовник. DOSB заяви, че Мостър вече няма да играе ролята на спортен директор по колоездене по време на игрите и ще се върне в Германия "скоро".
 
Телевизионното предаване на АРД улови Мостер да насърчава немския състезател Никиас Арндт да изпревари алжирски съперник, но в думите му имаше ясна нотка на расизъм: "Изпреварвай камиларите, изпреварвай камиларите, давай!".
 
"Оставаме убедени, че публичното му извинение за расистките забележки, които той направи вчера, е искрено. С тази грешка обаче г-н Мостър наруши олимпийските ценности. Честната игра, уважението и толерантността не подлежат на преговори за отбора на Германия", каза президентът на DOSB Алфонс Херман.

Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на Gong.bg. Можете да го изтеглите от Google Play, App Store и AppGallery.