Утре една от емблемите на българския спорт Ивет Лалова-Колио ще стартира на своята пета Олимпиада. Звездата ни в леката атлетика, която имаше покрит норматив за де дисциплини, взе решение да участва само в спринта на 200 метра.

Ивет Лалова прави своя дебют на Олимпийски игри през 2004 година в Атина, когато се нареди четвърта в спринта на 100 метра и пета на 200 метра.

Ето как тя описа атмосферата в Токио от олимпийското село и с какви надежди очаква своя старт:

„Знам, че това ще бъде най-зелената Олимпиада досега и това се вижда. Картонените легла също се оказаха много модерни и удобни. Транспортът, храната и всичко е прекрасно. Японците наистина са се погрижил за всичко“, заяви Ивет пред NOVA.

„Аз се чувствам много добре. Надявам се и останалите ми колеги да се чувстват по същия начин. Стискайте палци и дано имам много късмет и Олимпиадата да бъде много успешна за всички“, каза още Лалова.

Сериите в спринта до 200 метра при дамите започват утре сутрин в 04:30 часа българско време. Освен Ивет Лалова в тях участие ще вземе и другата българка Инна Евтимова.         


Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на Gong.bg. Можете да го изтеглите от Google Play, App Store и AppGallery.