Нещо невиждано сътвориха организаторите на US Open в САЩ заради пандемията от коронавирус.

Те успяха да "телепортират" човек с нова технология, позволяваща на зрителите да видят реалните движения и глас на спортист, без да се налага той да присъства в студиото и да рискува да пренесе заразата или сам да се зарази.

Първата "телепортирана" с новата технология за смесена реалност CUBE, определена като бъдещето на спорта, беше чехкинята Каролина Плишкова след победата си над украинката Анхелина Калинина (6:4, 6:0). 

Минута след това тя се озова с холограма в студиото на Евроспорт за интервю с легендата Барбара Шет, като в края му двете дори опитаха да се поздравят с ръце. Промяната е заради затегнатите мерки за сигурност покрай пандемията от коронавирус и определено е новост, като досега интервюта от спортисти след събития се правеха само с камера, пред която те заставаха и отговаряха на въпроси от студиото.

Сред останалите "телепортирани" бяха още няколко победители на старта на US Open, както и легендата Алекс Кореча, който си спести пътуване от Испания до САЩ,  но въпреки това се показа абсолютно на живо.

"Здравейте, аз всъщност съм тук, но не съм. В Испания съм", заяви Кореча, а зрителите направо онемяха, тъй като по нищо не си личеше, че той не е в студиото.