Олимпийската шампионка по фигурно пързаляне Аделина Сотникова бе изключително развълнувана, след като узна, че печели първото място. Руската състезателка призна как се е чувствала преди да излезе на леда за волната си програма в Сочи.

„Това е най-щастливият момент в моя живот. Не се вълнувах днес преди участието си. Излязох и разбрах, че много обичам това, което правя – и мога да се представя много добре. Много съм доволна. Това е Олимпиада и се подготвях много дълго за нея“, коментира новата олимпийска шампионка.

„Излязох на леда, за да се боря за златото. Разликата с Юна Ким и Карлина Костнер беше много малка и знаех, че трябва да се представя без грешки, за да продължа да се боря с тях. Когато започна музиката, изхвърлих всички мисли от главата си и само мислех за следващия си елемент. Концентрирах се на максимум. И съм щастлива, че ми се получи“, добави Сотникова.

Непосредствено след представянето си в Сочи, руската състезателка бе поздравена от редица именити личности, сред които и президентът на страната Владимир Путин.