Треньорът по колоездене Тодор Колев, който бе заедно със Стефан Христов на Олимпиадата в Рио, коментира тежкото падане на колоездача като сподели, че трасето е било много трудно, а подобни падания са част от спорта.

"Това е състезание, случва се на много състезатели. Едно тежко падане, затваряне от вятъра в един павиран участък. Там паднаха по-голямата частот състезателите. Трасето беше изключително тежко, изключително технично, с много спускания, обратни завои. Това е нашият спорт, рисков спорт и го има това нещо."

Стефан Христов: Беше тежко падане, разочарован съм

"Може да не паднеш, но може и да попаднеш в една такава ситуация, от която не може да излезеш. То се видя и 10 километра преди финала, един от големите колоездачи в момента Винченцо Нибали, за мен сигурен олимпийски шампион, падна много тежко, счупи ключица, това е част от играта."

"Кражби има, дори в нашите делегация има кражби, пострадали състезатели. От борбата, единият от лекарите на нашата делегация. Тяаблети и телефони", разкри Колев.

Треньорът бе попитан и за видео клиповете, които показват как Стефан Христов е "дърпан" от неутрална кола по време на Обиколка на България 2015. Той обаче отказа да вземе отношение по темата.

"Предпочитам да не коментирам. Може вие да видите клипове от други състезания, от най-големите състезания, там да си направите изводи. Ако трябва да бъда честен, не съм гледал клиповете, нито вашите предавания."

"Исках да се абстрахирам от тези неща, може сами да направите вие вашите изводи, дали го има в колоезденето това нещо или не. Не мога да ви кажа, не искам да коментирам. Препоръчвам ви да гледате, можем и да ви предоставим клипове от големи състезания и да прецените, дали има нарушение или не."

"Аз не съм бил пряк свидетел, бил съм доста по-назад в колоната, но точно в този момент, във всеки един момент от началото на изкачването до края, има комисар, тоест съдия. В момента, в който съдията прецени, че има нарушение, нали си представяте, че ако има нарушение няма да му облекат жълтата фланелка."

А относно травмите на Христов, специалистът коментира: "Има много натъртени ребра. Моето мнение, той трябва да стартира в Обиколка на България с клубния си отбор Брисаспор. Моето мнение е, че дори да стартира, няма да бъде на нивото, на което трябва да бъде, защото следващите 10 дни той няма да може да тренира."

Шефът на колоезденето: Достойно представяне на Стефан Христов