Шестима български състезатели по лека атлетика заминаха за Рио, където предстоят Олимпийските игри. Освен дамите Габриела Петрова и Милица Мирчева, за Рио отпътуваха още Митко Ценов (3000 метра с препятствия), Тихомир Иванов (скок височина) и Румен Димитров (троен скок).

Националният рекордьор на 3000 метра стипълчейз Митко Ценов има здравословни проблеми, но се надява да бъде готов за олимпийския старт.

„Главната ми цел за Олимпиадата е да вляза във финала. Все още не съм добре, правихме някои изследвания и се надявам сега в оставащото време да се възстановя и за самия старт да съм добре. Имам проблеми с черния дроб и мускулите, но най-вече се дължи на умора и всичко идва от черния дроб“, коментира Ценов на летище София.

„Това е моята първа олимпиада. Надявам се да мине за мен много добре и да бъде успешна за всеки един от нас“, каза още Митко Ценов, който има проблеми с черния дроб.

„Чувствам се уверен, че ще участвам на такъв голям форум. Има още две седмици до състезанието и ще гледам да съм спокоен. Не се определям като турист, защото сезонът за мен върви добре. Тръгвам за финал“, заяви Тихомир Иванов и добави:

„Тренировъчният лагер, който направихме преди Олимпиадата, мина доста добре, състоянието ми е отлично. Аз съм едва на 22 години, не се чувствам толкова зрял, за да очаквам нещо повече от пето място. В момента съм здрав и отивам да се забавлявам.“

Състезателят ни в тройния скок Румен Димитров пък сподели: „Тръгваме с добро настроение и увереност. Тренирах пълноценно и се чувствам добре. За мен е важно да направя личен резултат за сезона. Не отиваме на екскурзия все пак. За мен е важно да представя добре държавата. Дай Боже да се върнем с медали. Моят талисман е вкъщи – моята жена и моето дете.“