„Четири Олимпиади по две дисциплини – осем. Няма да ви лъжа - беше трудно. Осма пътека беше моя любима допреди самото бягане. Излизайки на правата, знаех, че идва моментът, в който трябва да натисна. Обаче пък тогава си усетих "много красиво" бедрото. Но няма как, няма как, спринт е. Благодаря на Господ, че издържах дотук и че бягах в този финал. За мен беше огромно щастие. Чест и гордост, че бях част от този исторически олимпийски медал“, категорична бе спринтьорката ни Ивет Лалова след финала на 200 метра на Олимпийските игри в Рио де Жанейро.

„Можех повече, разбира се. Единствено затова ме е яд, че не си тръгнах от този финал с най-добро време за сезона. Знаете, че аз съм перфекционист и винаги искам по най-добрия начин да се напусне. Но като се има предвид цялото това напрежение. Снощи бях до 01.00 часа на допинг контрол - единствено мен дръпнаха от всички финалистки и въобще не се съобразиха с това, че не мога два часа да стоя. Изобщо едни такива малки неща - трудно се спи след късни бягания. Всичко това днес се усещаше. Цялото насъбрано напрежение от факта, че е финал. И моите отделни неща. Стотнички са, но си оказа влияние. Само за това ме е яд“, сподели още Ивет Лалова и продължи:

„За нас спортистите е много важно да има някаква цел. Животът ни е така по-подреден, по-лесен и затова още днес трябва да си поставя някаква цел. Не знам дали е прекалено гигантско да кажа Токио или поне Лондон, или поне следващото европейско, но ще кажа едно - това не беше последното ми бягане. Радвам се да са ме гледали бъдещите спринтьорки, които ще надминат това постижение. За мен ще бъде гордост и ще знам, че съм оставила нещо след себе си.“

„Аз съм доказателство, че нещата не стават в точно определен момент - когато си на 20, на 22, 24 или 30 години. Миналата година Вероника Кембъл, която е с две години по-голяма от мен, взе бронзов медал. Аз мога да ви кажа вече от опита, който натрупах, че човек е готов тогава, когато научи как да си върши работата най-добре. А аз се уча всеки път и се надявам да имам късмета да бъда здрава и следващата година да мога още повече“, коментира лекоатлетката Ивет Лалова.

Иво Райчев, пратеник на Дарик радио в Рио де Жанейро