Сабльорът Панчо Пасков и двамата джудисти Ивайло Иванов и Янислав Герчев се прибраха в София след участието си на Олимпийските игри в Рио. 

Пасков бе посрещнат като герой след сензационната си победа над именития руски състезател Алексей Якименко в първия кръг на турнира по фехтовка. Българинът обаче отпадна малко по-късно след загуба от германеца Матиас Сабо. 

"Благодаря на семейството, което ме подкрепяше в Рио, както и на президентката на нашата федерация, които заедно успяха да надвикат руската агитка в залата. Развълнуван съм", каза Панчо Пасков на летище София. 

"Всяка победа над човек от топ 10 е голямо нещо, но съм със смесени чувства, защото за втората среща не успях да се концентрирам. Но за подготовката, която направихме, явно това са ни възможностите. Опитах да се абстрахирам след тази победа и се опитвах да се събера за следващия бой, но явно нещо не се получи срещу германеца. Със сигурност няма да оставя фехтовката. Надявам се да тренирам дълго време и с упоритост да вървя нагоре. Участието ми в Рио е огромен опит и аз го приемам като база за бъдещето", коментира още Пасков./БТА