Легендарният треньор по художествена гимнастика Нешка Робева сподели, че лично ще посрещне отбора на Летище София. Националният тим се прибира тази вечер след Европейското първенство в Израел и след трагедията, която сполетя Цветелина Стоянова.

Нешка Робева коментира и предстоящото участие на ансамбъла на Олимпиадата в Рио.

„Обезателно ще отида на летището, и нещото, което най-много ме зарадва, то е, че в залата чух моите момичета, които вече са треньори, които се обаждаха една на друга и се уговаряха довечера да посрещнат отбора и да му дадат сила“, сподели Робева пред Дарик радио.

„Наистина се радвам за децата. Искам да кажа, че ръководството абсолютно правилно взе решение да участват. Не могат да ги оставят да се вторачат в това нещастие и да рухнат психически. За мен децата се представиха много силно. Вижте отборът на Русия, който взима титлата и след това се проваля без да има такива трагични обстоятелства около него. Трябва да ги поздравим и да ги подкрепим. Трябва да мислим, че това са млади хора. Разбирам, че Цвети е по-добре, дай Боже.“

„Аз знам конкуренцията, но виждам и много други неща, които обикновеният зрител не. Виждам как се толерират някои и как се потискат други. Не искам да правя прогнози как ще се представят в Рио. Трябва много да се работи, трябва да се направи всичко, което предполага големият спорт, 1% късмет трябва да имаш. Мисля, че те ще се подготвят за медал и ако Бог е с тях, ще го вземат“, завърши Нешка Робева.