Грацията ни от ансамбъла по художествена гимнастика Християна Тодорова сподели, че най-трудният момент на Олимпиадата в Рио е бил многобоят. Гимнастичките ни се прибраха в България тази вечер, посрещнати от десетки фенове на Летище София.

„Да, много сме щастливи, не мога да опиша колко съм развълнувана, щастливи сме, че в крайна сметка сбъднахме нашата мечта. Много беше трудно, особено когато 8 години си в елита. Много тренировки, много труд, много лишения, но в крайна сметка си заслужаваше. Трудът все пак се възнаграждава“, коментира гимнастичката.

„Цяла България беше зад нас, това беше най-големият стимул, че на гърбовете на анцузите ни пише България. Най-трудно ни беше да се съберем за многобоя. Но Илияна и Ина също бяха зад нас.“

„ Предстои почивка. Ще си починем хубаво, след това нямаме планове какво ще правим. Всяко нещо с времето си.“

„Това, което се случи с нашата приятелка (Цветелина Стоянова – бел.ред.) беше най-тежкото, но се радвам, че заедно успяхме да излезем от тази ситуация. Черпим сила от цялата любов, която България ни изпраща. Благодарим на всички. Много ще ни липсва това“, каза още Тодорова.

„Беше ни тежко след квалификацията, защото това беше нашата мечта. След грешките е нормално да си помислим, че няма да успеем да зарадваме България, но в крайна сметка ние в неделя оставихме сърцата и душите си на килима – като за последно“, завърши гимнастичката.