Лекарят на българската делегация за Олимпийските игри в Рио де Жанейро Стефан Стругаров коментира в специално интервю за NOVA TV какво е състоянието на колоездача ни Стефан Христов. Както е известно, представителят ни в дисциплината колоезденето на шосе претърпя неприятен инцидент, като не завърши надпреварата. Медикът обясни, че за щастие няма нищо сериозно около състоянието на състезателя ни и добави, че той е поел към България.

„Има малка болка в областта на травмата, но днес го изпратихме по живо, по здраво до летището и ще се прибере в България“, започна Стругаров.

„Как се е случило падането, не мога точно да ви кажа – получило се e някакво сблъскване. Паднал е върху твърда настилка – павета. Получил е контузия в шията и лявата гръдна половина. Закарали са го в болницата, когато аз отидох, беше направен магнитен резонанс. За щастие, няма нищо сериозно, няма контузия на белия дроб“ каза още медикът.

„Пораженията не са големи. Това е контузия, която ще го извади от тренировъчния процес за около 10 дни. Но нищо сериозно“, добави Стругаров.

„Останалите олимпийци са здрави. Въпросът е да имаме малко късмет и дано да ни зарадват“, завърши лекарят.