Българинът Даниел Александров призна, че прибързано е обявил, че възнамерява да се откаже. Той бе силно разочарован след загубата във втория кръг на олимпийския турнир по борба класически стил до 75 килограма от унгареца Петер Бачи, а непосредствено след поражението заяви, че мисли да се оттегли. Часове по-късно състезателят обясни, че ще преослисли нещата. 

Припомняме, че в първия кръг Александров постигна изключително престижна победа срещу олимпийския вицешампион от Лондон 2012 и световен шампион от Ташкент 2014 Арсен Джулфалакян (Армения) с 3:2 точки. 

"Вчера бях много нервиран. Казах неща за отказване, които не съм ги мислил. Сега искам да си почина и да преосмисля нещата. Ще се постарая в следващия път поне да съм на стъпалото. Ще наблегна доста на тренировките и ще направя всичко възможно", каза Александров за БНТ.

"Нямаше напрежение. Знаехме, че сме подготвени. Просто трябваше да излезем и да се сборим. Разочарован съм. Очаквах нещо повече. Бях дошъл за медал. Бях много надъхан. Жребият беше лош. Първи кръг - арменец - световен, европейски шампион, втори от игрите в Лондон, втора среща - унгарец пак световен и европейски шампион. Победих в по-тежкия първи мач. За жалост, имам слабости в защита, правя доста грешки от партер и доста медали загубих от там", каза още борецът.