Неприятна новина от лагера на националния ансамбъл по художествена гимнастика разочарова цяла България. Златните момичета няма да могат да атакуват титлата на предстоящото световно първенство, което ще се проведе в периода 27-31 октомври в японския град Китакюшу.

Олимпийските шампионки от Токио 2020 пропускат шампионата заради контузия на Лаура Траатс, обявиха от Българската федерация по художествена гимнастика. Световният шампионат трябваше да е последното състезание в кариерата на момичетата от настоящия състав на ансамбъла. Те бяха обявили това след спечеленото златно олимпийско отличие преди два месеца.

Liubomir Asenov / LAP.bg
86 снимки

„Нашите момичета заминаха изключително добре подготвени и с огромно желание да спечелят последното си състезание като отбор. Вчера ансамбълът ни е провел две тренировки и след втората Лаура Траатс получава много силна и остра болка. Веднага е проведена консултация с лекаря на отбора д-р Добрев, който е преценил, че травмата на Лаура е сериозна и участието на отбора е невъзможно. Всички момичета съжаляват ужасно, щабът също, но здравето е над всичко и това е единственото правилно решение в този момент“, обявиха от БФХГ.