Борислав Бояджиев е сериозно име в родния бокс. Той е треньор на Тервел Пулев и е един от първите наставници в кариерата на по-големия му брат Кубрат. И ако има някой, който да е максимално добре запознат със състоянието на Кобрата в навечерието на мача с Дилиан Уайт, това е именно той.

Специалистът сподели очакванията си за предстоящата битка с британеца пред NOVA, в която ако постигне победа, бившият му възпитаник ще стане задължителен претендент за титлата в IBF на Антъни Джошуа.

Според Бояджиев, съперникът на Кобрата е изключително сериозен, той е следил последните му изяви, но вярва в успеха на българския представител в тежката категория на професионалния бокс.

"На Дилиан Уайт последните му 3-4 мача са срещу сериозни съперници, които успя да победи с много агресивна игра и с много агресивен начин на боксиране. Той се изправи срещу Лукас Браун и го нокаутира, а аз лично очаквах малко по-дълго да продължи този двубой."

"Ще стане година и малко, откакто Кубрат не е играл, докато Дилиан Уайт играе редовно. Но въпреки всичко смятам, че Кубрат е много по-умния боксьор, много по-зрелия и знае как да победи. Сигурен съм в тази победа", заяви за NOVA Бояджиев.