Днес в Исландия стартира най-силният турнир за годината по League of Legends. Световните финали трябваше да се проведат в Китай, но заради мерките, свързани с пътуванията до страната, от Riot Games преместиха турнира в столицата на островната държава.

За съжаление отборите от Виетнам няма да могат да участват заради рестрикциите за връщане в държавата, а това наложи някои промени във формата.

Формално защитата на титлата на миналогодишния шампион Damwon Gaming от Южна Корея стартира на 11-и октомври, когато груповата фаза на световното първенство започва.

Оттогава ще следим и за българското участие на шампионата, като Здравец “Hylissang” Гълъбов и неговият Fnatic се включват в надпреварата в група C. Там, заедно с тимовете на PSG Talon от Хонг Конг и Royal Never Gibe Up от Китай, четвъртфиналистите от последното световно първенство очакват да научат кой ще бъде последният тим в групата им. 

Още днес ни чака много екшън с т.нар. Play-In турнир, в който 10 отбора си оспорват последните свободни места в четирите групи на същинската част на шампионата. В първия мач за днешния ден излизат Hanwha Life Esports – четвъртата квота на Корея и LNG Esports – четвъртата квота на Китай.

Фаворит на букмейкърите е FunPlus Phoenix от Китай, който стана световен шампион през 2019-а.