След големия успех в първия сезон на eFirst League – единственото официално българско онлайн първенство по футбол, на 23 ноември стартира второто издание на лигата! Любителите на EA SPORTS™ FIFA22 могат да се регистрират на сайта на лигата и да се състезават за участие в EA SPORTS FIFA22 GLOBAL SERIES и потенциално място на финала на FIFAe World Cup следващата година. Участието на български играчи в престижния турнир е възможно благодарение на Български Футболен Съюз и компаниите Спортс Мениджмънт България и Кий Ивентс енд Комуникейшън.  

В сезон 2021/2022 на eFirst League ще се проведат общо 14 квалификации, които ще излъчат по един представител за всеки отбор от професионалната Първа лига.  Първият квалификационен турнир ще бъде на 23 ноември и всеки, навършил 16 години, има правото да се запише в сайта на efirstleague.bg

Родният шампионат между най-добрите 14 играчи и отборите, които представляват, ще се излъчва на живо през март месец, 2022 г. в най-голямата платформа за стрийминг – Twitch TV. На финала най-добрите ще се борят за част от общия награден фонд от 5 000 лева, а победителят ще си спечели място в плейофите на EA SPORTS FIFA22 Global Series през юли. 

Сезон 2020/2021 на eFirst League беше спечелен от Сезер “Sanchez” Сабриев с тима на Локомотив Пловдив, който победи представителя на ЦСКА-София – Стилян “Drujinkata” Василев. Финалът беше наблюдаван от над 10 000 фенове на първото официално онлайн българско първенство по футбол на играта FIFA.