Финалният мач, който постави край на третото издание на Red Bull Solo Q в България, се състоя преди почти три седмици, и е време за равносметка. Сред 319-те желаещи, които се записаха за участие, 160 играчи премериха сили в четири квалификации през септември, от които бяха излъчени 4 финалисти. 

На 24 октомври в студиото на TDB Play се събраха Симеон “TH Dolphin” Стойчев, Симеон “BYLB Eternal” Стоев, Стилиян “Dark Phoenix” Абрашев и Мартин “Cloak of Shadows Сотиров, за да се изправят един срещу друг и да коронясат шампионът на България. След 6 часова битка, най-добрия соло играч на League of Legends бе избран.

Познат в League of Legends средите и на българската публика като “Луната”, Симеон “TH Dolphin” Стойчев се доказа, и след равностойна битка срещу миналогодишния шампион - Симеон “BYLB Eternal” Стоев, Луната продължи напред към международните квалификации. 

Red Bull

Вие, зрителите, отделихте общо над 710 хиляди минути, които са равносилни на 493 дни или една година и четири месеца, за да гледате шестте стрийма в twitch канала на ZinG. Почти 70 хиляди са гледанията, които заедно успяхме да постигнем за периода от един месец и десет дни. 

Нямаме търпение да се срещнем отново, на следващото издание на Red Bull Solo Q през 2022, когато се надяваме още повече от вас да се запишат за участие или да се присъединят към събитието като част от публиката.

Благодарим Ви.

Автор: Цветомира Векова, TDB Play