Същевременно станаха ясни и последните участници в официалното клубно първенство на България по електронен футбол eFirst League, след изиграването на последните квалификации в турнира тази сряда. Миналогодишният финалист Стилян Василев (Drujinkata) спечели участие с тима на ЦСКА-София. Кристиян Иванов (Kriskata05) взе Пирин Благоевград, а под името на неизменния шампион на България в последните години Лудогорец ще играе Николай Луджев (ElNinoLudjev).

Останалите 4 отбора бяха разпределени както следва: Локомотив София за Мартин Петков (MartoPetkov), ЦСКА 1948 за национала Иван Чуров (night_watch), Ботев Пловдив за Венцислав Караусов (Vencislav) и Ботев Враца за Александър Йорданов (alexyordanov16).

Участие в eFirst League си осигуриха девет от финалистите през миналогодишния сезон в първенството. Силно присъствие на финалите има от новосформирания FIFA отбор Tactical Crew ESports (TC). Тимът ще има трима представители - AnDim (познат във FIFA средите като Fifara_bg), Drujinkata99 и ElNinoLudjev). Голямата изненада дойде в последната квалификация за официалното електронно първенство на България, за тима на „Ботев“ (Враца), където фаворити за спечелване на финала бяха опитните Стефан Чечи (Chechi1914) и Виторио Петков (Vi7oo), но дебютантът Александър Йорданов успя последователно да отстрани и двамата.

В eFirst League ще участват най-добрите 14 играчи и отборите, които представляват. Те ще се борят за част от общия награден фонд от 5000 лева, а финалистите ще си спечелят място в плейофите на EA SPORTS FIFA22 Global Series през юли. Участието на български играчи в престижния турнир и сформирането на национален отбор на страната ни е възможно благодарение на партньорството между Български футболен съюз и компаниите “Спортс Мениджмънт България“ и „Кий Ивентс енд Комуникейшън“.