Football manager 2015. Най-новият продукт за начинаещи любители в областта на футболното мениджърство. Да ръководиш отбор е привилегия, отговорност и задължение към фенове, ръководство и футболисти. Симулаторът дава възможност на геймърите да изградят отбор от всяко първенство и лига в света.

Всеки геймър може да се превърне в някой от всеобщите любимци в областта на треньорството. Приложи идеите и тактическите указания на Жозе Моуриньо, Луис ван Гаал, Хосеп Гуардиола, Карло Анчелоти и редица други знаменитости в мениджърството. Ако имаш собствена концепция или схема- въведи я в отбора си, помогни на футболистите да израстнат, грижи се за това феновете да са доволни и да пълнят стадиона. Прави трансфери, наливай пари в клубната каса, налагай юноши..тази игра ти дава пълна свобода да ръководиш и да определяш правилата. .Подкрепяш отбор от ниските нива на даден шампионат? Няма проблем- пренапиши историята на този клуб, извеждайки го до непознати за него успехи.

Но внимание: оставите ли ръководството и босовете недоволни, то ще претърпите неприятното чувство от това да бъдете уволнени.

Именно благодарение на Football manager един геймър сбъдна мечтата си- да ръководи истински тим на най-високо ниво. Азербайджанецът Вагур Хюзейнадзе бе назначен през 2012 година за наставник на ФК Баку, отбор подвизаващ се в азербайджанската Висша лига.

21-годишният геймър бе избран на база дългогодишният му опит с Football Manager. Младокът признава, че е фен на играта от 2002 година и винаги е искал да работи в областта на футбола. В дните преди да поеме клуба, собствениците на ФК Баку са избирали между неизвестния Хюзейндадзе и забележете.. носителят на златната топка за 1991 година Жан Пиер Папен. Още повече – отборът се е намирал в зоната на изпадащите.

Новината със сигурност е дала поводи на хиляди почитатели на Football Manager да мечтаят един ден да бъдат на мястото на Хюзейнадзе.  Фактът, че един никому непознат геймър се докосна до големия футбол е огромно признание за целия виртуален свят.

Във видеото, което сме ви подбрали, имате възможността да се докоснете до изживяването от първо лице на двама от запалените почитатели на играта.