За шеста поредна година започна регистрацията за най-мащабното благотворително бягане в света. На 5-и май стотици хиляди души по целия свят ще стартират едновременно в Wings for Life World Run, като по този начин ще допринесат за каузата на събитието - гръбначните заболявания да станат лечими. Сред държавите, които ще се включат в инициативата, за трета поредна година ще бъде и България.

Чрез едноименното приложение всеки може да се включи, независимо от локацията на която се намира, всички бягаме заедно в един и същи ден и час. По традиция RunBG вече са направили първата регистрация за организирано тичане за територията на България - Борисовата градина в София.

Първите 200 участници, които се включат в до 10-и февруари, ще получат безплатна тениска с лого на кампанията, независимо дали са направили свое организирано бягане, или са се включили към вече съществуващо на територията на България.

Повече информация за всичко, свързано с Wings For Life България, намерете на официалната фейсбук страница.

Бягането е благотворително, като събраните средства се използват за изследвания в сферата на гръбначните увреждания. През последните месеци беше регистриран значителен напредък в търсенето на лечение за тях благодарение на средствата, дарени в предходните години. Трима души направиха първите си стъпки, години след като различни инциденти са ги оставили неподвижни, като фондация Wings for Life продължава да подкрепя тази проекти и през 2019 г.

Повече за проектите, може да  намерите на официалната страница на фондацията.

Как да се регистрирате?

За да се присъединят към инициативата, желаещите трябва да изтеглят на телефона си приложението Wings for Life World Run. То е достъпно за и Android, и за iOS. С регистрацията си, те даряват минимална такса от 8 евро, но могат да подкрепят кампанията и с по-висока сума. Всеки, който желае да допринесе за каузата, но няма възможност да бяга, може да подкрепи кампанията на свой приятел с парична сума или да направи дарение на сайта на Wings for Life.