Заместник-министърът на младежта и спорта Стоян Андонов и директорът на Спортно училище Генерал Владимир Стойчев Борис Борисов откриха обновената сграда на учебното заведение. 

Средствата за реконструкцията са осигурени по Оперативна програма Региони в растеж 2014-2020 г., чийто бенефициент е Министерството на младежта и спорта. Модернизацията е извършена в изпълнение на договор за предоставяне на БФП № BG16RFOP001-3.001-0005-C03 от 27.02.2017 г. Ремонт и реконструкция за въвеждане на мерки по енергийна ефективност за спортно училище „Ген. Владимир Стойчев” и общежитие, гр. София. В модернизацията на учебното заведение и общежитието са вложени 910 200 лв. 

Проектът е насочен към подобряване на образователната инфраструктура, която има едновременно регионална и национална стойност. Освен значението си за областта спортното училище е неразделна част от националната система на физическото възпитание и спорта в България. Този тип училища са основни звена за подготовка на елитни спортисти и подобряването на условията в тях ще допринесе за създаване на привлекателна и безопасна среда за развитие на таланта на най-добрите състезатели в страната.

"Идеята на тази инвестиция е държавните спортни училища да станат по-привлекателни и с по-добри условия за спорт, за да може все повече деца да намират своето място тук, а това да се отрази на спортните постижения след години", коментира зам-министър Андонов. 

Ремонтните дейности, извършени в училището, включват цялостна подмяна на отоплителната инсталация в учебната сграда и в единия от двата блока на общежитието, поставени са висок клас панелни радиатори, цирколационна електронна помпа, колектор - водосъбирател/водоразпределител и разширителен съд. Извършен е ремонт на покрива на учебната сграда и на двата блока на общежитието, подменени са всички воронки по покривите. Създадени са и условия за достъп до сградата на общежитието на хора с увреждания.  

В спортно училище Генерал Владимир Стойчев се обучават над 600 ученици, практикуващи над 15 вида спорт.


Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на Gong.bg. Можете да го изтеглите от Google Play, App Store и AppGallery.