Изпълнителният директор на „Арена Русе“ АД Любомир Христов и изпълнителният директор на “ОЗК Застраховане” Александър Личев подписаха в присъствието на министъра на младежта и спорта Красен Кралев спонсорски договор, с който застрахователната компания дава името си на “Арена Русе” и тя вече се казва „ОЗК Арена Русе“. 

Контрактът е за 3 години, като фирмата ще подпомага издръжката на съоръжението със 180 000 лв. годишно. Освен това залата ще заплаща с 30% по-малко за отопление, тъй като “ОЗК-Застраховане” е собственик на ТЕЦ-Русе.

“ОЗК Застраховане” е избрана за генерален спонсор след среща между трите големи застрахователи в България - “ОЗК Застраховане”, “Булстрад” и “Лев Инс”.

Предишният спонсор на спортното съоръжение “Монбат” е предоставял финансиране от 80 000 лв. годишно. “Монбат” също остава рекламодател на залата, като сумата, която ще предоставя е на стойност 36 000 лв.

Спортната зала в Русе е една от най-модерните и функционално ориентирани съоръжения в България за провеждането на международни, национални и регионални спортни и развлекателни събития. Функционалността на Арената дава възможност за поддържане на динамичен и добре оптимизиран календар от разнообразни събития.

Капацитетът на залата е 5000 души, като към нея има и 1100 парко места.

“ОЗК Застраховане” има реализирано подобно партньорство с Община Бургас, където подпомагат поддръжката на “Парк Арена ОЗК” Бургас, който се превърна в любимо място и средище за жителите и гостите на морския град, които обичат спорта.