Вторият сезон на популярната верига състезания за бягане на БФЛА - „Рън България“ ще стартира в Луковит на 17 март. Участие в него ще вземе и водещият български състезател на средни и дълги разстояния Митко Ценов, както и атлети от още няколко държави.

Това обявиха днес организаторите на веригата от БФЛА на пресконференция в „Спорт Депо“ – основен партньор на „Рън България“ за втора поредна година.

 „Спорт Депо ще подкрепя за втора поредна година „Рън България“, тъй като това стимулира все повече хора да спортуват в страната ни, а това е и една от целите ни. Искаме да достигнем поне малко от нивата на спортуващи от западноевропейските страни“, коментира Иво Тодоров – маркетинг директор на „Спорт Депо“ и допълни, че инициативата „Рън България“ е в унисон с политиката на фирмата.

Координаторът на „Рън България“ Антон Бонов обяви, че веригата се състои от девет състезания през 2019-а, като стартът е в Луковит на 17 март, а финалът на 22 септември в Студентски град – София. Бонов добави: „Основните цели на „Рън България“ остават популяризирането на атлетиката на различни места в България, привличане на все повече хора към бягането като начин за подобряване на здравето и кондицията.