Владинова поведе във временното класиране, Тасева – трета

Невяна Владинова източник: LAP.bg, Илиан Телкеджиев

Невяна Владинова източник: LAP.bg, Илиан Телкеджиев

Невяна Владинова поведе в класирането в квалификациите на Световната купа по художествена гимнастика в София след изиграването на първите две съчетания в трите потока. Родената в Плевен грация се представи отлично в композицията си на обръч, където получи 18.800 и максимална оценка за трудност – 10. На топка съдиите дадоха на чаровната ни състезателка 18.550.

Изпълнението на обръч на другата ни представителка – Катрин Тасева – бе оценено на 16.350, а това на топка получи 18.400. Така със сбор 34.750 Тасева заема временното трето място. Същият резултат като Тасева има и гимнастичката на Беларус Алина Карнаско, която обаче е позиция зад нашата представителка заради по-лоша оценка за изпълнение.

източник: LAP.bg

Второто място зае грацията на Израел Линой Ашрам след 18.350 на обръч и 16.500 на топка.

Многобоят продължава и в събота (6 май), когато предстои изиграването на съчетанията на останалите два уреда. След това ще бъдат излъчени призьорите. В неделя (7 май) са финалите на отделните уреди. Там в борбата за медалите на топка продължават и Владинова, и Тасева, а на обръча само финиширалата на седмо място на Игрите в Рио плевенчанка.

Припомняме, че и ансамбълът ни започна много силно в квалификациите. Момичетата на Весела Димитрова поведоха след 18.150 на композицията им на пет обръча. Зад нашите момичета са петорките на Украйна (18.050) и Русия (16.850). Съставът на Беларус е четвърти с 15.650.

 

профилна снимка

*Коментирай конкретната статия и използвай кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание!

 
Катрин Тасева Невяна Владинова Художествена гимнастика

Други спортове