Световният рекордьор Кевин Майер от Франция се оттегли от десетобоя на Световното първенство след шест дисциплини, след като получи разтежение на 110 м с препятствия.

Майе, в дуел с канадеца Деймиън Уорнър за златния медал, успя при първия си опит на овчарски скок, но впоследствие се отказа от по нататъшно участие. Французинът пророни сълзи, след като не успя да завърши десетобоя. Уорнър започна втория ден с преднина от 27 точки пред съотборника си Пиърс ЛеПейдж и 30 пред Майе.

Но канадецът даде да се разбере, че е сред претендентите за крайния успех след най-добро време на 110 м с препятствия – 13.56, за да увеличи аванса си на 71 точки. Майе завърши за 13.87, но се хвана за левия адуктор след като финишира. Преди хвърлянето на диск Майер получи масаж и лечение на крака си – притеснителен знак при пет оставащи състезания до края.

Въпреки това французинът не показа колебания и даде четвърти най-добър резултат във хвърлянето на диск с 48.34, за да поведе с 56 точки пред Уорнър, който остана на последно място в дисциплината. /БГНЕС