Стартира 6-ото издание на турнира за Купата на корейския посланик по таекуондо. Лично  Н. Пр. Джънг Джингю откри надпреварата. Министърът на спорта Красен Кралев, ректорът на НСА Пенчо Гешев, многократният световен шампион по таекуондо мастер Юн, Халил Летипов, проф. Костадинов, Борислав Кьосев, Мохамед Саир, Сакис Ционплаоглу - носител на 9-ти дан и още много приятели на таекуондо от политиката, и бизнеса уважиха състезанието. 

Председателят на БФТ Слави Бинев благодари на всички присъстващи за оказаното внимание, и разкри, че има идея от следващата година този турнир да се превърне в континентален, а заключителният финален да бъде в София. 

 Н. Пр. Джънг Джингю, който за първи път е домакин на този турнир, бе впечатлен от перфектната организация и голямата бройка участници. Той поздрави всички състезатели и каза, че ще помага на таекуондо за развитието на този спорт в България. 

Министърът на спорта Красен Кралев поздрави председателя на БФТ Слави Бинев с успехите, които родното таекуондо постигна през тази година и за пореден път каза, че този спорт е най-бързо развиващият се в България. 

В шестото издание на турнира за Купата на корейския посланик участие взеха над 550 таекуондисти от няколко държави. За първи път освен традицинните дисциплини Спаринг и Пумсе, имаше и Ханмаданг.