Спортен център "Люлин" прие държавното по голбал

 източник: disabledsportsbg.com

източник: disabledsportsbg.com

Държавното първенство по голбал се проведе във волейболната зала на Спортен център "Люлин". Проявата бе част от държавния спортен календар на федерация "Спорт за хора със зрителни увреждания".

Участваха отборите от спортните клубове Атлет Варна, Болид София и Витоша Софийски университет. Отборите изиграха по две срещи по между си за определяне на крайното класиране. При дамите, девойките от Болид отстъпиха на своите каки от Витоша и заеха второто място, а грациите от университетския клуб заслужено и безапелационно се окичиха със златото и резонно прибраха купата в своята витрина.

При мъжете изненади също нямаше. Атлет заеха третото място, Болид взе среброто, а за пореден път държавен шампион стана отборът на Витоша СУ, който твърде често играеше с по-скоро експериментален
състав, което изобщо не го затрудни да надделее срещу останалите тимове.

Студенти от Националната спортна академия "Васил Левски" се включиха като доброволци и спомогнаха за безпрепятственото протичане на надпреварата.

Купите и медалите връчиха Илия Лалов председател на Българската параолимпийска асоциация, Румяна Янева член на УС на РСО София и председателят на федерация "Спорт за хора със зрителни увреждания" д-р Иван Янев.

профилна снимка

*Коментирай конкретната статия и използвай кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание!

 
голбал

Други спортове