Един от най-добрите руски състезатели Алексей Паршуков е начело във временното класиране на боулинг турнира„София Интернешънъл Оупън”, който се провежда в Joy Station-Студентски град и е с рекорден награден фонд от 55 000 евро. Паршуков записа средно от серия 253.7 точки и с актив от 1522 води след първите два дни на шампионата.

От българите Мехмет Кая е втори в подреждането с 243.8 от серия и 1463 точки. Кая стана и първия участник в надпреварата, който записа максималните 300 точки от игра. Трети в подреждането е Ник Кикекис от Гърция с 1432 ( средно 238.7). Германският шампион Карстен Ауст е на 4-та позиция с 1415 точки ( 235.8).

„София Интернешънъл Оупън” е втория турнир по награден фонд в Европа и тази година е 9-то поредно издание. Над 250 състезатели ще участват до края на седмицата, като до петък ще бъдат квалификациите, а в събота и неделя големите финали . Най-късно в четвъртък се очакват да се включат и Световните и Европейски шампионки Кейша Вегнер и Джени Вегнер от Швеция, победителят в миналогодишното издание в София и №1 във Великобритания Пол Муур, водачът в Европейската ранглиста Оливер Мориг от Германия и най-добрите състезатели на Финландия, Швеция, Гърция , Холандия и Испания. Известните имена винаги пристигат един ден преди финалите и участват в една квалификационна серия,в  която правят резултат, който да им е достатъчен за влизане в последната фаза.

Сериите започват всяка сутрин и продължават до късно вечерта, като се правят кратки почивки за намазване на 20 -те писти. Входът за зрители в Joy Station е свободен, а актуална информацияи картина в реално време може да намерите в специализирания сайт – bowlzone.eu