Европейската шампионка по сумо за девойки до 18 г. Рос-Мари Маринова от СК "Крис" е "Спортист на Кюстендил 2015", в анкетата на Дарик радио и община Кюстендил.

Нейни подгласници станаха състезателите по борба Августин Спасов от клуб "Васил и Георги Илиеви" и Еманоил Валентинов - скокове на батут, клуб "Евротрамп". 

Кметът Петър Паунов награди тримата най-добри спортисти на Кюстендил за 2015 година, с купи и финансови премии. Спортистите получиха парични награди от фирмите "Торготерм", с директор Бойко Недялков и "ИБА", с президент Васил Шишков. 

Подаръци за тримата най- добри спортисти за 2015 година и от още приятели на Дарик радио и Дарик Нюз - "Аптека Захариева", "Евро Инс" и "Каприз Козметикс".

Областният управител Виктор Янев и председателят на ОС Иван Андонов връчиха на 30 спортисти, от 30 спортни клуба, развиващи дейност на територията на община Кюстендил, специално изработения за церемонията "Спортист на Кюстендил 2015" плакет, за №1 в съответния клуб.

"Спортист №1 на Кюстендил" за 2015 г. Рос-Мари Маринова е европейската шампионка по сумо за девойки до 18 години в категория +75 кг. Тя се окичи със златния медал на ЕП в Македония, като добави и сребърно отличие от абсолютната категория на шампионата.Това е нейна втора евротитла. 

Рос-Мари Маринова има още, следните постижения през годината:
І място Републиканско първенство по сумо за девойки до 18 г. категория + 75 кг.
- гр. София
ІІ място Републиканско първенство по самбо за девойки до 20г. - гр. София
ІІІ място Републиканско първенство по самбо за девойки до 18г. - гр. София

"Спортист №2 на Кюстендил" за 2015 година, Августин Спасов от клуб "Васил и Георги Илиеви" се класира на 5-то място на Европейското първенство по борба за юноши и на 12- то място на Световното първенство. Останалите му постижения за годината:
1-во място на ДЛОШ - юноши
3-то място на ДЛШ - юноши
3-то място на ДЛОШ - мъже
3-то място на МТ „Петко Сираков" - юноши

"Спортист №3 на Кюстендил" Еманоил Валентинов-скокове на батут от СК Евротрамп се класира на престижното 5-то място на синхрон на Световно първенство в Дания, във възрастова група 11-12-годишни момчета. 

Абсолютен Републикански шампион при момчетата индивидуално и републикански шампион на Държавното Първенство в синхроните. Второ място на Международен турнир по скокове на батут във Валядолид, Испания.

Церемонията "Спортист на Кюстендил 2015" завърши с разрязването на специално изработена за събитието торта, почерпка и пожелания за Здрава и по-успешна за кюстендилския спорт 2016 година!

Дарик радио организира за 16-ти път "Спортист на Кюстендил"! Благодарим на община Кюстендил и фирмите спонсори на събитието.
Весела Коледа и Мирна 2016 година!