Днес, 23 октомври, в столичното 36 СУ "Максим Горки" се състоя поредното събитие от кампанията „Спорт за всички - #БЕЗ ОПРАВДАНИЯ“. Дворът на училището събра стотици деца от 3-ти до 6-ти клас, които се включиха в различни спортни състезания, заедно с техните любимци – известните влогъри Павел Колев и Ицака. В спортните предизвикателства участва и Златното момиче на българската художествена гимнастика – Ренета Камберова. Тя показа на учениците как могат да загряват като за Световно. 

Любимците на тийнейджърите доказаха на всички участници, че е възможно да се спортува #БЕЗ ОПРАВДАНИЯ, по всяко време и навсякъде. 

Едно от най-оспорваните и емоционални състезания беше футболния мач. Павел Колев и Ицака, които са и известни футболни фенове, влязоха в пряк футболен двубой. Те демонстрираха майсторски умения и в баскетбола,  а Ренета показа на децата бухалките и лентата, донесли на България световно признание.

Спортната кампания „Спорт за всички - #БЕЗ ОПРАВДАНИЯ“ е инициатива на Сдружение „АЦЕС ЕВРОПЕЙСКИ СТОЛИЦИ – БЪЛГАРИЯ“ и се провежда с подкрепата на  Център за градска мобилност ЕАД. 

Популярните влогъри обясниха на учениците защо е важно да не пътуват гратис, а да използват абонаментни карти и че това е начинът транспорта ни да става все по-удобен и по-модерен. А освен това им напомниха, че пътувайки с абонамент ще си спестят доста неловки ситуации, които могат да им се случат като нередовни пътници.

Основната идея на кампанията „БЕЗ ОПРАВДАНИЯ“ е да покаже, че да си физически активен и да спортуваш редовно зависи само от желанието и добрата мотивация. Можем да бъдем активни навсякъде - на открито в парка, в офиса и в училище, в зависимост от времето, с което разполагаме. 

В рамките на кампанията, до края на годината, в която София е Европейска столица на спорта, се предвиждат събития и за хората от бизнеса.