Лекоатлетите Ваня Иванова и Таня Иванова от Спешъл Олимпикс Варна грабнаха съответно бронз и четвъртото място в бягането на 100 метра на стадиона  на Полицейския лекоатлетически клуб в Дубай по време на Световните игри на Спешъл Олимпикс.

„Очакваме с нетърпение следващите дисциплини по дълъг скок и щафета, за да покажем най-доброто, на които сме способни!“, споделиха двете атлетки от Спешъл Олимпикс Варна.

Успехите на лекоатлетите на Спешъл Олимпикс България продължиха със среброто на Иван Везюв на дълъг скок и шесто място в 100 м гладко бягане и бронзовия медал на Пламен Корсев в дългия скок и осмо място на 100 м гладко бягане.

„Не съм се съмнявал в успеха!“, бе категоричен Иван Везюв от Спешъл Олимпикс Банско след класирането.

„Удовлетворен съм от резултатите“, сподели Пламен Корсев от Спешъл Олимпикс Бургас.

Национален треньор на атлетите по лека атлетика на Спешъл Олимпикс България за Световните игри в Абу Даби‘2019 е Дима Халилямова от Спешъл Олимпикс Хасково.

Четири медала завоюваха нашите атлети днес на състезанието по обезка на централния манеж в ездови клуб Ал Форсан в Абу Даби.

Цветелина Георгиева от Спешъл Олимпикс София добави златен медал от обездката, след сребърния в паркура и бронзовия в английската езда.

„Вчера бях притеснена след английската езда, но треньорът ми помогна да се концентрирам и контролирах много добре коня и изпълнихме сложната програма безупречно“ – сподели Цветелина Георгиева.

В обезката Виктор Христов завоюва първия си сребърен медал, след двата бронза в английската езда и паркура.

„Когато човек силно вярва и е смел, побеждава!“, сподели развълнуваният Виктор.

Велико Великов се класира четвърти в днешната оспорвана надпревара в обездката. Атлетът от Спешъл Олимпикс Варна спечели сребро в английската езда и четвърто място в паркур.

Илиана Цветанова се класира втора днес в обездката. Тя завоюва златен и сребърен медал в паркура и английската езда.

„Най-важното е да се чувстваш победител. Тук всички сме такива“, каза Илиана, която засега е единствения носител на златен медал от Световните игри.

Треньор на отбора по езда е Стоица Аргилашки от ездови клуб „Конкур“. Българският отбор по конна езда тренира на конна база „Ниеса“ и се подкрепя от Българската федерация по конен спорт.

За златен медал в плуването по гръб на 25 м се пребори Харис Хаджиев от Спешъл Олимпикс Смолян в една от най-успорваните дизивизи.

„Това е голям успех за първо участие на спортно състезание от подобно ниво“, скромно заяви най-младият атлет от националната делегация на Световните игри на Спешъл Олимпикс в Абу Даби.

Бронзов медал на 100 м. свободен стил спечели днес Нина Ал Рифаи от Спешъл Олимпикс София в спортен комплекс Хамдан в Дубай.

„Да бъда трета в света – това е истинско постижение“, сподели развълнуваната Нина, която се класира четвърта преди два дни в свободен стил на 50 м. Нина Ал Рифаи е бивш атлет и шампион на Спешъл Олимпикс Сирия. Сега тя е щастлива, че може да се състезава отново за отбора на Спешъл Олимпикс България. Семейството и приятелите на Нина, които днес живеят в Обединените арабски емирства я подкрепяха силно от началото на игрите.

Национален треньор по плуване е доц. д-р Боряна Туманова – директор на Департамент „Спорт“ на СУ „Св. Климент Охридски“.

На четвърто място се класираха българската смесена двойка по тенис на Спешъл Олимпикс България Лиляна Аврейска и Храбър Натов. Те завоюваха четвърти места в индивидуалната напревара за мъже и жени, както и в играта по двойки.

„Четвърто място при толкова голяма конкуренция е голям успех!“, сподели Храбър след края на състезанието.

„Връщам се в България с поведа“, сподели удовлетворената Лиляна.

Треньор на отбора по тенис е Вилян Бакалов. България участва за пръв път със свои атлети по тенис на корт в Световните игри на Спешъл Олимпикс, благодарение на подкрепата на Българската федерация по тенис.