Този уикенд предстои деветото издание на традиционния благотворителен футболен турнир на българските фенове на чуждестранни отбори, който традиционно ще се съчетае и с второто издание на Детска шампионска лига. Организатор на кампанията е Асоциацията на българските фен клубове на чуждестранни отбори в партньорство с „Детска футболна академия – Комета“, Български футболен съюз, СПОРТНА СОФИЯ-2000 ЕАД и Столична община като част от програмата Sofia 2018 - Европейска столица на спорта. Арена на битките на малки и големи на 9-10 юни 2018 ще са игрищата на Спортна София (гр. София, ул. Българска морава № 2), а събраните средства ще бъдат дарени на Сдружение с нестопанска цел Българска Асоциация по Хемофилия. Детският турнир ще противопостави тимовете на Ювентус, Галатасарай, Интер, Челси, Манчестър Юнайтед и Ливърпул. Отборите са селектирани от официалните фен клубове на съответните чуждестранни грандове, участващите деца между 1 и 4 клас ще получат екипи, медали и други награди, а за шампионите е предвидена купа.

В „големия турнир“ купата ще вдигне някой измежду дванадесетте „фенски“ отбора от български привърженици на Интер, Ювентус, Челси, Рома, Галатасарай, Саутхямптън, Бърнли, Манчестър Юнайтед, Лацио, Барселона, Ливърпуул и Астън Вила.

В надпреварата има още три гостуващи отбора дарители – на канторите на частните съдебни изпълнители Мариян Петков, Милен Бъзински и Неделчо Митев, както и един тим с Wild Card – „FC Tornado 2013 от Футбол с кауза“. 

Подкрепа на инициативата оказва още фондацията Wonderful World на Ник Левентис, а всички желаещи също могат да се включат с дарение в урната на място или по банковата сметка на Асоциацията в Уникредит Булбанк: BIC: UNCRBGSF, IBAN: BG53UNCR70001522362221.