Петър Петров е новият председател на Българска федерация водна топка, съобщава bgswim.com.

Бизнесменът, който е собственик и управител на транспортна фирма, бе избран на общото събрание на организацията на 6 октомври 2018 г.

Официалното вписване на Петров като председател, както и на новия Управителен съвет на БФВТ, в Търговския регистър стана факт на 17 ноември 2018 г.

Изборът на Петров и новия Управителният съвет на БФВТ се базира на разработената програма за управление на БФВТ (2019-2022), изпратена на делегатите дни преди форума. Предстои програмата и задачите в нея да бъдат конкретизирани със срокове и финансови параметри.

От досегашното ръководство в новия Управителният съвет влязоха Димитър Николов – кмет на Бургас и бизнесменът Валентин Вълев – собственик на строителната фирма, специализирана в изграждане на басейни.

Нови членове на УС на БФВТ са:

Петър Петров – председател на БФВТ

Стоян Стоев – основател и собственик на фирма, намираща се в Топ 3 на света по производство на екипировка за водна топка

Юлиян Спасов – управляващ съдружник в адвокатското дружество “МакГрегър и Партньори”, Кирил Нешев – собственик на консултантска компания

Стоян Малкочев – финансист, собственик на консултантска компания и председател на КПС Варна.

В Контролния съвет на БФВТ бяха избрани журналистът Николай Кръстев – член на досегашния УС и главен редактор на сп. “Спринт”, доц. Йордан Донев доктор – в момента ръководител катедра “Водни спортове” в НСА (изпълнява длъжността на доц. Стоян Андонов – зам.-министър на спорта) и международен съдия по водна топка, както и Йордан Велинов – главен треньор на ЦСКА.

“Приемам този пост като голяма отговорност и задължение" – каза Петров, след като новото ръководство на БФВТ бе вписано в Търговския регистър.

"Имаме много работа за вършене, но най-напред трябва „да подредим къщата си”. Имам предвид дейността на федерацията и най-вече осъвременяването на нормативната база и документите, въз основа на които работи федерацията".

"Основен акцент ще е прозрачността – всеки в българската водна топка ще знае всичко, което решава и прави на Управителният съвет. Така, на основата на взаимно доверие и уважение, се надявам, българската водна топка да поеме по пътя, който ще я направи не само по-масов спорт, любим на все повече и повече млади хора. Но ще я направи и по-успешен спорт – такъв, какъвто беше преди няколко десетилетия. Да не забравяме все пак, че мъжкият ни национален отбор е участник на два олимпиади. Ще поискаме среща със спортния министър Красен Кралев, на която да представим новото ръководство. Надяваме се да успеем да договорим по-добри параметри на финансовото подпомагане на федерацията от страна на държавата. Разбира се, че новият Управителен съвет, както и лично аз, ще поеме ангажимент за осигуряване на ресурс с цел по-добро обезпечаване на бъдещата ни дейност”, добави председателят.