Заместник-министърът на младежта и спорта Николай Павлов откри обновената спортна зала в град Белово, информират от Министерството на спорта.

"Изключително много се радвам да присъствам на откриването на тази спортна зала, която бе обновена със средства на Министерството на младежта и спорта (ММС). Основна мисия на нашето министерство е в България да расте едно здраво и физически активно население. За да бъде това реалност, ние сме длъжни да осигурим добри условия за спорт на младото поколение. Затова правителството на Бойко Борисов непрекъснато прави инвестиции в спортни съоръжения и зали”, каза зам.-министър Павлов в своето приветствие.

Той поздрави присъстващите от името на министър Красен Кралев и изрази увереност, че тази обновена зала ще даде стимул за повече физическа активност на гражданите на Белово.

Кметът на община Белово инж. Костадин Варев изказа своята благодарност към ММС и сподели, че след обновяването на залата интересът към спорта на децата в града се е увеличил многократно.

Ремонтните дейности по обновяване и модернизиране на спортното съоръжение възлизат на стойност 56 090,72 лв., а средствата са отпуснати от ММС в края на 2018 г.

На откриването присъстваха още Даниела Малешкова - народен представител и Васил Савов - председател на ОбС Белово.

Събитието завърши с демонстративен мач по мини-волейбол на децата от отборите „Марица“ – Белово и „Хебър“ – Пазарджик.

След откриването на спортната зала Павлов гостува на откриването на изцяло обновеното след пожар читалище "Св. Св. Кирил и Методий" в село Мененкьово.

Денят завърши с посещение на Брацигово по повод празника на града и честването на 143-та годишнина от Априлската епопея, където се състоя възстановка на въстанието в Брацигово през 1876 г. В памет на геройски загиналите по време на въстанието на паметника на Васил Петлешков бе поднесен венец от Министерството на младежта и спорта.

На събитието присъстваха председателят на Народното събрание Цвета Караянчева, кметът на община Брацигово Петко Петков и други.