Бившият олимпийски шампион по гребане Максимилиан Райнелт почина на едва 30-годишна възраст. Това се е случило по време на каране на ски в Санкт Мориц като официалната причина не е обявена. Според "Билд" обаче трагедията се е разиграла по време на ски бягане, когато Райнелт е паднал извън пътеката.

Гребецът бе част от осмицата на Германия, която спечели златото в Лондон през 2012, както и среброто в Рио през 2016. Райнелт имаше още две световни и четири европейски титли.

"Преди всичко той беше приятел, на когото можеш да се довериш не само в тренировките и състезанията, но и в живота", написаха в тъжното си изявление от отбора на Германия. "В момента ни е много трудно да намерим точните думи да почетем живота на Максимилиан, това, че той вече не е част от нашето общество изглежда немислимо. Нашите мисли и съболезнования са с неговата годеница, родителите му и неговите братя и сестри."

Райнелт прекрати кариерата си през 2016 и се концентрира върху своето образование. Той следваше медицина в Бохум, а през следващата седмица трябваше да започне работа като лекар на националния отбор по гребане до 23 години.