В спортната зала на Пловдивския университет „Паисий Хилендарски” завърши първата дисциплина – „форма” от програмата на Европейския турнир по Таекуон-До ITF „България Оупън 2018”. 109 медала (28 златни, 29 сребърни и 52 бронзови) отличия спечелиха родните състезатели в различните възрастови групи и категории.

На шампионата участват рекордните 706 таекуондисти от България, Румъния, Гърция, Молдова, Естония, Чехия, Сърбия, Словения, Македония, Хърватия, Австрия, Уелс, Англия и Украйна.

Лично шефът на Европейската федерация Майкъл Пруит (Уелс) , заедно с президента на родната федерация Марио Богданов наградиха почти всички призьори от „форма”. В официалната церемония се включи и вицепрезидентът на БФТаекуон-До ITF Костадин Димитров.

По-рано през деня в залата се проведе и международен съдийски семинар воден от председателя на реферската колегия в Европа Гари Милър (Англия). Милър заедно с отговорника за зона Югоизточна Европа Вергилий Ситнилски от България запознаха всички арбитри с последните новости в правилата и работата със съдийската система, която е подобрена и в Пловдив се тества за първи път.

До късно тази вечер се играят срещите в дисциплината „ спаринг”, като утре по програма са полуфиналните и финални срещи. Пълна до краен предел е спортната зала в Пловдивския университет, като днес повече от 1000 души бяха заели места по трибуните.

Срещите в неделния ден започват от 09:00 часа.