През изминалата седмица спортният свят бе обърнал поглед към голямото събития в голфа Райдър Къп, където Европа победи САЩ.

Само че спортният успех на европейците бе затъмнен от неприятен инцидент. Защото при своя удар на шеста дупка Бруукс Кьопка не успя да изпрати топчето към дупката. Вместо това то отиде към зрителите, където удари жена в лицето.

Няколко дни по-късно обаче дойде и неприятната новина. Топчето е ударило зрителката Корин Реманд в дясното око, което е загубила зрението си.

„Окото ми експлодира”, заяви Реманд в интервю за AFP. Освен това орбитата на окото ѝ е счупена.

Сега Реманд е решена да съди организаторите. „Случи се толкова бързо, дори не усетих кога топката ме удари. Мислех, че топката не ме е ударила, чак когато видях кръвта разбрах какво се е случило.”

Шампионът от US Open Кьопка моментално отиде при Реманд, за да види какво е състоянието ѝ и да се извини. Като истински голф фен Реманд успокои голфъра, че всичко е наред, за да може той да продължи своята игра.

„Надяваш се никога да не се случи такова нещо. Много съжалявам. Видях, че лежи и не изглеждаше добре, кървеше цялата. Надявах се, че няма да загуби зрението си”, заяви Кьопка.