Над 125 гимнастички от повече от 30 клуба от страната ще участват на държавното първенство по художествена гимнастика за приз "Жулиета Шишманова", което ще се проведе от петък до неделя в зала "Младост" в Бургас. Надпреварата е за девойки старша възраст и за жени.

При девойките в стартовите списъци са заявени над 80 грации от 28 клуба, а при жените - 46 състезателки от 20 клуба.

Главен съдия на първенството е трикратната световна шампионка Мария Петрова. Демонстративно ще играе и националният ансамбъл на България за жени.

Почти всички националки в двете възрасти ще се включат в надпреварата. При жените ще отсъстват само Катрин Тасева, Йоана Николова и Вая Драганова, които са на Гран При и международен турнир в Киев (Украйна).

При жените за медалите ще спорят Невяна Владинова, Боряна Калейн, Татяна Воложанина, Анна Келман, Лъчезара Пекова и други.

По програма утре започва надпреварата при девойки старша възраст за многобой от 9.30 до 20.00 часа. В събота от 9.30 до 11.00 са финалите на отделните уреди при девойките, а от 13.00 до 19.45 ще играят жените за многобой. В неделя от 10.00 до 11.30 са финалите при жените. /БТА