Националният отбор по кикбокс за мъже и жени към Българска конфедерация по кикбокс и муай тай е готов да отпътува за предстоящото Световно първенство, което ще се проведе в периода 19-26.10.2019г. в гр. Сараево – Босна и Херцеговина.
 
Първенството е част от световния календар на най-голяма световна асоциация по кикбокс WAKO и е разделено по стилове. В Сараево ще се играе в ринговите стилове лоу кик и К1 а на татами – лайт контакт.
 
Селекционерите са направили своя избор и очакват с нетърпение дните на двубоите. Ето и пълния списък на делегацията:
 
Национален отбор по кикбокс за предстоящото Световно Първенство в Сараево – Босна и Херцеговина.
 
треньори – Станислав Бахчеванов, Владимир Вълев, Иван Георгиев, Галин Методиев, Калин Мирчев
 
състезатели ринг:
 
1. Александър Чакъров
2. Виктор Иванов
3. Георги Денев
4. Димитър Пенчев
5. Димитър Стоянов
6. Доброслав Радев
7. Костадин Костов
8. Полина Галинова
9. Теодор Христов
 
състезатели татами:
 
1. Кристина Николова
2. Василена Йорданова
3. Иван Кръстанов
4. Александър-Цезар Ангелов
5. Петьо Ташев (ветерани)
 
съдии : Даниел Въгленов , Камен Славов, Деница Миленкова
 
Водач на отбора ще бъде лично председателя на Българска конфедерация по кикбокс и муай тай – Галин Димов. Ето какво заяви той:
 
„Благодаря на колегите си Станислав Бахчеванов и Владимир за правилния подбор на състезатели. Виждам доказали се в годините титуляри и много млади таланти, които имат солиден опит в годините при децата, юношите и девойките. Сега влизат в битката при „големите“. Желая разбира се на първо място всички да се върнем живи и здрави, а на самото състезание късмет и добър жребий. Отиваме да играем срещу най-добрите по кикбокс в света. Това е огромна отговорност и чест за мен и за целия национален отбор на България“.