Заместник-министърът на младежта и спорта Николай Павлов присъства на представянето на проекта "Живей без агресия" на фондация „Гласове на традицията“.

Проектът се осъществява с финансовата подкрепа на Министерството на младежта и спорта (ММС) по Национална програма за изпълнение на младежки дейности по чл. 10а от Закона за хазарта за 2020 г. До момента, за 2020 г., ММС е одобрило 13 проекта, свързани с агресията по Програмата.

 "Темата за агресията е важна и проблематична както за младите хора, така и за цялото общество. Затова и сред основните цели на Министерството на младежта и спорта е да създава и реализира политики за младите хора с цел подобряване на качеството им на живот и условията за успех на всеки един от тях тук, в България", заяви Павлов.

Инициативата е подкрепена от изявени български спортисти, сред които Георги и Валентин Братоеви (волейбол), Радослав Кирилов, Иван Горанов, Станислав Костов и Ивайло Димитров (футбол), Алекс Симеонов и Йордан Минчев (баскетбол), Камен Георгиев и Нурал Назмиев (ММА). Спортистите участват в рекламен клип, който ще бъде излъчван на национално ниво от 1 август.

На събитието присъства президентът на фондация „Гласове на традицията“ Росица Лисичкова и Милен Иванов – член на УС на фондацията, който изказа своята благодарност за подкрепата, която ММС им оказва.


Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на Gong.bg. Можете да го изтеглите от Google Play, App Store и AppGallery.